Koen Financieel Advies
starterslening (2)

De eerste woning aankopen met behulp van de starterslening

Wil je als starter op de woningmarkt nét dat ene speciale huis kopen, maar lukt dat net niet met je maximale hypotheekbedrag? Dan kan de Starterslening uitkomst bieden. De starterslening is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen op basis van zijn of haar inkomen.

In de gemeente Leudal en Venlo is de Starterslening verruimd. De Starterslening in deze gemeentes is bij aankoop van je eerste woning tot een koopsom van maximaal € 280.000. En het maximale bedrag van de Starterslening is € 56.000. De starterslening is altijd 20% van de aankoopsom. Dus koop je een woning aan van bijvoorbeeld € 220.000, kun je een maximale starterslening krijgen van € 44.000.

De eenmalige kosten voor de starterslening zijn € 750 richting SVN. De starterslening is alleen mogelijk in combinatie met NHG. Voor NHG betaal je een borgtochtprovisie van 0,6% over de hypotheeksom. Beide bedragen zijn fiscaal aftrekbaar.

Bij de SVn Starterslening wordt, net als bij de bank, een hypotheekrecht op de woning gevestigd om de lening te garanderen. De looptijd van de lening bedraagt 30 jaar en de rente staat voor de eerste 15 jaar vast. Na deze periode wordt de rente opnieuw vastgesteld voor nog eens 15 jaar. En het mooie van de Starterslening is dat je de eerste 3 jaar geen maandlasten hebt. Zo kun je rustig wennen aan je nieuwe woning en hoef je je geen zorgen te maken over extra financiële lasten in de beginfase.

De starterslening wordt aangeboden door de gemeente waar de woning wordt aangekocht. Bekijk hier welke gemeente er meedoen aan deze starterslening: www.svn.nl

× Hoe kan ik u helpen?